Historiaa

Jyrki Ijäs perusti Mainostyöt J. Ijäksen vuonna 1988. Yrittäminen oli aluksi osa-aikaista, koska Jyrkillä oli vakituinen työ Kinkomaan sairaalassa. Mainosalaan Jyrki oli tutustunut veljensä Petrin kautta. Petrillä oli Äänekoskella silkkipaino ja mainostoimisto, jossa Jyrki toisinaan oli apumiehenä.


Vuonna 1991 Jyrki irtisanoutui vakituisesta työstään. Petri myi mainostyöt -osuuden yrityksestään Jyrkille, ja toiminta jatkui Teollisuuskadulla Äänekoskella samoissa tiloissa. Alku oli hankalaa, töitä oli vähän ja kaikessa piti säästää. Eniten vaikutti 1990-luvun alun lama. Sen seurauksena kulutus ja investoinnit putosivat sekä julkisella että yksityisellä sektorilla. Yrityksiä meni konkurssiin eikä ihmisillä ollut töitä.

Tilanne helpottui pikkuhiljaa 90-luvun puolivälissä. Palkattiin ensimmäiset työntekijät ja hankittiin uudemman aikainen tarraleikkuri ja myöhemmin ensimmäinen suurkuvatulostin. Asiakkaaksi saatiin kaupan keskusliikkeitä, joiden myymälämiljöötä ryhdyttiin uudistamaan.

Jyrkin vaimo Jaana aloitti yrityksessä vuonna 1994. Oppia yrittämiseen ja mainosalaan oli saatu graafisen alan yrittäjäkurssilta. Toimistotyöt olivat tuttuja jo aikaisemmista työpaikoista, mutta muut työt, kuten tarrojen kuoriminen ja opasteiden valmistus, opeteltiin työtä tekemällä.

Yrityksen suurin investointi tehtiin vuonna 2010, jolloin hankittiin uusi isompi suurkuvatulostin ja tasolaminaattori. Tuotevalikoimaa pystyttiin laajentamaan ja työnkulkua tehostamaan.

Digitalisaatio on muuttanut ja muuttaa työnkuvaa. Silti monet työvaiheet tehdään vieläkin käsityönä, eikä kaikki tapahdu ihan nappia (tai näppäintä) painamalla. Työ vaatii ammattitaitoa, luovuutta ja osaamista - ja sitä meidän yrityksessämme on vuosien mittaan kertynyt.

Jättitaulun asennus 90-luvun alussa Äänekoskella

Jyrki ja ensimmäinen tarraleikkuri